schilderweethet

schilderwerk - glaswerk - behangwerk - spuitwerk - decoratief

Wat kost een schilder?

Schilderwerk binnen. Prijs incl. verf ,materialen en btw.

  • per m2 €30 - €35
  • per uur €35 - €45
  • sauswerk per m2 €10 - €15

Schilderwerk buiten. Prijs incl. verf , materialen en  btw.

  • per m2 €35 - €40
  • per uur €40 - €50

Hoeveel kost een totale schildersklus?

Dit is afhankelijk aan de klus zelf. Is het particulier, zakelijk, VvE, of  een monument. Kan het 1x , 2x of 3x geschilderd worden? Moeten de oude verflagen eraf? Is er hout - rot? Kun je er goed bij? Moet er hoogwerker gehuurd geworden? Moet er een steiger komen? Het beste kunt u een totaal prijs opvragen aan een schildersbedijf. Die kunnen met u alles doornemen en een totaalprijs aanbieden.

Wanneer moet er geschilderd worden?

Het beste is dat u het schilderwerk (houtwerk) 1 of 2x per jaar schoonmaakt. U kunt dit zelf doen of laten doen. Door het schoonmaken blijft het schilderwerk langer intact. Zo u kunt u ook gelijk de staat van schilderwerk in de gaten houden.

Komen er scheurtjes , geef de verf af , kleur is dof/mat ,verf laat los of kitranden staan open etc. Hoogste tijd om te schilderen.

Gaat u dit zelf doen? Laat u het doen? Belangrijk is om te weten dat u goed voorbereid bent. De meeste mensen denken dat het merk verf het belangrijkste is. Belangrijk is dat u weet welk soort verf u hanteert.

Waarom? Elk huis , pand, of kantoor heeft te maken met weersinvloeden of verkeer. Je moet denken aan teveel zon , schaduw of verkeer etc. Voor elk van deze invloeden zijn er ook verschillende verfsoorten ontwikkeld. Dit is belangrijk om te weten , daarna pas merk verf. De een kiest voor Sikkens en een ander voor Sigma.

Tegenwoordig zijn er geen slechte merken meer te verkrijgen via de groothandels. Merken die in bouwmarkten te verkrijgen zijn zou ik niet aanraden. Punt wat het bealangrijkste is het behandelplan. Je moet denken aan wassen , schuren ,gronden of kitten etc. Moet ik het 2x gronden of 2x lakken etc?

Wordt dit u allemaal teveel of te lastig?

Vraag dan een offerte op maat bij een erkend schildersbedrijf.

Buitenschilderwerk

Schilderwerk buiten.

Door de wisselende weersomstandigheden waar uw huis mee te maken krijgt, is buitenschilderwerk gemiddeld iets vaker aan onderhoud toe dan binnen, namelijk eens in de 5 jaar. Het beste is om 3 jaar te controleren en evt. bijwerken na een goed schildersbeurt.

Buitenschilderwerk is belangrijk voor uw woning. Het laat uw woning er namelijk niet alleen mooi en netjes uitzien, maar heeft ook een belangrijke functie. Door uw schilderwerk goed te onderhouden is uw woning beter beschermd tegen zon (UV stralen) , regen en verkeer. Zo houdt u slijtage tegen.U moet dus denken aan.

  • hout - rot
  • barstjes - scheuren
  • vocht problemen
  • vervangen van hout
  • verf geeft af

Om dit te voorkomen kunt u het beste het schilderwerk buiten goed te laten uitvoeren door een vakschilder. Deze mensen kunnen deze problemen voorkomen en aanpakken.

Bij de meeste vakschilders krijgt u ook 3 jaar garantie. En laten we eerlijk zijn, het is niet zo makkelijk zoals het eruit ziet het schilderen. Deze vaklieden weten precies welk product , behandelplan , en/of het 1x of 2x lakken moet voor een mooi en kwalitatief goed resultaat.

Zij hebben ook de juiste materialen en steigers. De steigers die zij gebruiken zijn ARBO (gekeurd) veilig.

U bespaart vrije tijd voor uzelf en gezin.

En het is een stuk veiliger.


Binnenschilderwerk

Schilderwerk binnen.

Binnen is het schilderwerk minder vaak nodig dan buiten.Voor schilderwerk binnen moet u denken eens in de 7 jaar voor onderhoud.

Er zijn mensen die het graag eerder willen i.v.m. andere kleuren of verandering interieur, of je hebt pas een nieuwe woning gekocht of gehuurd.

Voor binnenschilderwerk kunt u bijv. alkydhars (terpentine verdunbaar) of acrylverf (waterverdunbaar) gebruiken. Alkydhars verven hebben de nadelige eigenschap dat ze gevoelig zijn voor vergeling. Deze vergeling wordt veroorzaakt door oliën die onderdeel zijn van het bindmiddel. Deze oliën hebben als bestanddeel linoleenzuur. De vergeling ontstaat tijdens het drogingsproces van de alkydhars, een chemische reactie met zuurstof uit de lucht. Alkydhars heeft van nature een gelige kleur, welke door de reactie met zuurstof nog donkerder verkleurd. Deze reactie vindt alléén plaats op plekken waar nauwelijks tot geen daglicht komt, zoals in de sponning van een kozijn, de binnenkant van toiletdeuren en onder een bloempot.

Vergeling van schilderwerk zal verminderen wanneer het schilderwerk weer in contact komt met daglicht, geheel herstel zal echter niet plaatsvinden. Vergeling gebeurd alleen bij witte/lichte kleuren. Acrylverf heeft geen last van vergeling. Dit komt omdat acrylverf anders opdroogt dan alkydharsverf. Acrylverf droogt door verdamping van water die in deze verf zit. Voordelen hiervan zijn dat het eerder droog is en geen rare geurtjes. Ander voordeel is, als de trap geschilderd is, kun je er s'avonds weer op lopen, op de sokken dan. Het is wel droog maar niet uitgehard. Dit duurt nog een aantal weken. Nadelen van acrylverf is hechting is minder. Je moet altijd 1x gronden voor je hechting aflak. Droging kan soms ook te snel zijn. Zet de verwarming niet te hoog, kan een nadelig effect geven op uw eindresultaat. Gebruik materialen die geschikt zijn voor acrylverf.

Wilt u toch alkydharsverf die geen vergeling vertonen, vraag het aan de verfspecialist. Die kunnen u precies vertellen welk merk/product u moet nemen.

Wilt u het schilderwerk liever uitbesteden aan de vakman? De meeste vaklieden geven meestal voor het binnenschilderwerk 4 jaar garantie.

Er zijn bedrijven die geven in de winter een korting van 10% die kan oplopen naar 20% op de gehele opdracht.

Wilt u dit ook?

Neem dan contact met een van deze bedrijven.