schilderweethet

schilderwerk - glaswerk - behangwerk - spuitwerk - decoratief

Wat kost glaszetten?

Dubbel glas prijzen worden voor een groot deel bepaald door het soort glas dat wordt gebruikt. De glassoort die het goedkoopst kan worden geplaatst, isoleert echter ook het minst. Daarnaast hanteren glaszetters verschillende tarieven voor het plaatsen van nieuw glaswerk. Hoe lager de U waarde hoe beter het isoleert. Beslis dus goed waar u op wilt besparen.

Prijs excl. arbeidkosten.

Dubbel glas €65 per m2

HR €70 per m2

HR + 75 per m2

HR++ €80 per m2

HR +++ €120 per m2

U - waarde glas.  Besparing energiekosten aan 20 m2 glas.

Dubbelglas 2,7                                     €140 per jaar

HR  1,7 - 2,0                                          €180 per jaar

HR +  1,3 - 1,6                                       €220 per jaar

HR ++  1,2                                              €260 per jaar

HR +++ 0,5 - 0,9                                    €280 per jaar

De prijzen hierboven is zonder glas verwijderen en plaatsen. Het verwijderen en plaatsen kost vanaf €40 tot €70 m2. Het uurtarief varieert van €35 tot €40 zonder materiaal, die komen er apart bij. Dit zijn richtprijzen.

De ene glaszetter telt voorijkosten, steigerkosten en/of afvoerkosten. Deze kosten is bij ieder bedrijf anders.

Voor de juiste kosten, kun je het beste in uw geval een offerte aanvragen bij een erkend bedrijf.

Deze zijn vaak gratis en vrijblijvend.

Glasschade en nu?Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Van kinderen die lekker aan het voetballen zijn en een bal door de ruit schieten, tot een vogel die hard tegen uw enkele glas aanvliegt.

Glasschade is in veel gevallen dan ook niet te voorkomen. Bij glasschade heeft u natuurlijk last van scherven, maar met een gat in uw raam bent u ook weerloos tegen weersinvloeden en inbrekers.

Daarom is het fijn als de schade aan uw ruit zo snel mogelijk opgelost kan worden. Maar welke acties kunt u ondernemen bij glasschade?

Bekijk de situatie eerst goed. Ga na of u verzekerd bent tegen glasschade. Neem contact met uw verzekering.

Die kijken uw polis na in uw situatie en vertellen wat te doen.

Als u zeker weet dat u verzekerd bent tegen glasschade, kunt ook gelijk contact op nemen met uw plaatselijke glaszetter.


Check hier uw energiebesparing

Is er subsidie op dubbel glas? Klik op de subsidiewijzer. Gebruik uw postcode en misschien is het ook in uw gemeente.


Glaszetten

Bij het zetten van glas komen een aantal dingen kijken. Allereerst moet je een kapotte glasplaat verwijderen en de nieuwe goed meten. Zorg dat je bij het verwijderen van kapot glas bijvoorbeeld goede handschoenen draagt, zodat het glas niet kan snijden. Haal eerst de grootste stukken weg en alles wat nog echt vast zit later doen.

Dit geldt voor enkel gla s en voor dubbel glas . Daarna moet u de kapotte ruit verwijderen door de latjes, waarmee het glas in de sponning wordt vastgehouden verwijderen.

Meestal zit aan de buiten- en binnenzijde van de sponning een kitrand. Die moet u als eerste lossnijden. Doe dit met een scherp stanleymes. Als de kit los is, kunt u met een scherp plamuurmes onder het latje gaan (latjes zijn meestal gespijkerd), en 1 van de 4 latjes voorzichtig loswrikken. Als de eerste eenmaal los is, zullen de andere 3 makkelijker gaan.

Als de latjes uit de sponning zijn, kunt u de restanten van het glas verwijderen. Let op: zoals eerder gezegd, glas stevig vasthouden en niet laten schuiven. Als al het glas eruit is moet u de sponning schoon maken. Dus alle kit en eventuele schuimbandjes eruit halen en met het plamuurmes schoonmaken.

Dan kunt u het glas opmeten . Bij het meten van glas is de belangrijkste regel: meet aan de binnenzijde van de sponning waar het glas in moet komen, en neem om de maat de maken dan zogenaamde glasaftrek. D.w.z. dat, omdat een sponning soms niet helemaal rechthoekig is, u het glas iets kleiner moet houden om dit probleem op te vangen.

Bij enkel glas is de aftrek 5 mm en bij dubbelglas is de glasaftrek 7 mm. Nu kunt u band plakken in de sponning en op de latten. Bij dubbel glas moet u ook blokjes plaatsen. Dit is ervoor om te zorgen dat de ruit niet gaat verschuiven (recht) blijft zitten. Zorg dat u alles bij elkaar heeft, gebuik roestvrije spijkers of schroeven voor het vastzetten van de latten.

Nu u dit gedaan heeft kunt u gaan afkitten aan de binnen / buiten zijde. Gebruik hievoor een beglazingkit die overschildebaar is. Gebruik geen siliconen kit, hier krijgt u met schilderen problemen mee. Verf hecht namelijk niet op deze kitsoort. Nu weet u ongeveer hoe er glas gezet moet worden.

Dit lijkt makkelijker dan er hier wordt omschreven.

Je kunt dit soort werkzaamheden beter uitbesteden aan een glaszetter .

Deze vakmensen doen dit dagelijks.

Zij hebben de juiste kennis , materialen en weten precies welk soort glas er gebruikt moet worden voor iedere situatie.

Het is een kleine moeite en u bespaart tijd.