schilderweethet

schilderwerk - glaswerk - behangwerk - spuitwerk - decoratief

Wat kost een behanger?

De meeste behangers gaan uit van hun offerte van een prijs per m2, andere weer van een uurprijs, per rol behang of een totaalprijs.

Dit is bij ieder bedrijf, behanger verschillend. Vaak ligt aan het soort behang wat u wilt. Wilt u patroon of glasvlies behang? etc.

U kunt het beste een offerte aanvragen met een totaalprijs inclusief werkuren, behang en materialen. Dan weet u zeker waar u aan toe bent.

Geen verassingen achteraf. Haalt u zelf het behang eraf? of laat u het doen? Koopt u zelf het behang? Wilt u liever profesioneel (goed) behang? Dit heeft allemaal invloed op uw kosten.

Tip. Neem goed (profesioneel behang) dit bespaart u een hoop ellende, tijd en geld achteraf.

Voor een goed overzicht aan prijzen en profesioneel behang klik op de afbeelding.Wat kost een behanger?

Advies. Vraag een gratis offerte bij een erkend bedrijf.

U bespaart hoop tijd, frustatie en euro's achteraf hiermee.

Hoe moet ik behangen?

Vóór u gaat behangen maakt u eerst de muren zo glad en schoon mogelijk. Dat wil zeggen dat u het oude behang verwijdert en alle oneffenheden in de muur gladmaakt. U kunt het door afsteken proberen met een afweekmiddel. Deze afweekmiddel kunt u bij de meeste bouwmarkten kopen. Je kunt het ook met een beetje afwasmiddel proberen. Maak het oude behang goed nat met lauw water.

Laat het even goed inweken, en je kunt het daarna afsteken met een plamuurmes.

Afstomen kan natuurlijk ook. Mocht het met inweken niet lukken. Het behang zit veels vast, dan pak je het stoom aparaat. Deze behang stoom apparaten kun je vaak huren bij verhuur bedrijven of bouwmarkten.

Het kan ook zijn dat je iemand kent die een behangafstoom apparaat heeft staan en mag lenen.

Voor muren die al glad of nieuw gestuct zijn, die kun je het beste even voorstrijken met een voorstrijkmiddel.

Hierdoor voorkom je dat de behanglijm gelijk in de muur trekt (zuigt). Door de muren voorgestreken te hebben is het makkelijker om te behangen en je voorkomt dat het behang minder gaat krimpen .

Het behangen .Begin altijd met het behangen tegen een precies verticaal afgetekende loodlijn. Voor het aftekenen van deze beginlijn gebruikt u een schietlood. Of u bindt een sleutel of iets anders zwaars aan een touwtje. Als het touwtje maar recht naar beneden hangt, kunt u het gebruiken om er uw eerste perfect verticale lijn mee af te tekenen.De eerste baan die u nu plakt moet precies tegen zo’n streep aanzitten.

Begin bij de lichte kant (de raamkant) van de muur en werkt naar de donkere kanten van de kamer toe. Daardoor valt het licht ín de behangnaden, zodat deze nauwelijks opvallen. Zou u het andersom doen, dan zorgt schaduw ervoor dat de naden extra zichtbaar zijn.

Zorg voor dat u begint alle banen heeft opgemeten en gesneden zijn. Lees eerst de verpakking van het behang.

Er zijn behang soorten die moet je eerst van te voren inlijmen en laten inweken (niet lang). Meestal is dat bij papier behang.

Bij vinyl of vlies behang is het meestal dat je eerst de muur moet inlijmen. Gebruik bij papier behang een borstel voor het glad maken en bij vlies of vinyl behang een spatel.

Zorg dat je een scherp stanley mes heeft of schaar voor te snijden.

Wordt dit u allemaal te ingewikkeld of te moeilijk?

Vraag gratis een offerte bij een erkend behanger of schildersbedrijf.